Een werkweek van 4 uur, niet voor iedereen weggelegd, of toch wel?

Bijgewerkt op: jan 10

'Een werkweek van 4 uur'

- Timothy Ferriss -


Lees heel onderstaand blog niet, maar begin NU meteen in onderstaand boek.


Ik vond het boek 'Een werkweek van 4 uur ' boordevol superwaardevolle inzichten staan hoe je naar je werkdag zou kunnen kijken. Een aantal jaar geleden zeiden mijn oud-huisgenoten iets over dit boek en over hoe ze dit toepaste. Ik vond het toen grote onzin, heb er geen aandacht aan besteed en ik dacht vooral ( nogal een beperkende overtuiging ) dat alleen mensen die iets met ICT doen dit zouden kunnen toepassen.

Het boek is geschreven voor iedereen, wel of geen werk, creatief of werkzaam in de ICT sector, ik zou dit boek iedereen aanraden!


Dit boek bestaat eigenlijk uit 2 delen. Het eerste gedeelte is fantastisch, het tweede gedeelte is ook heel fijn, maar als je al vaker hebt gereisd staat er niet heel veel nieuwe info in.

Het eerste deel bestaat uit het verbreden van je gezichtsveld en ik vond het echt MINDBLOWING.

Wat een andere kijk heeft deze schrijver op werken en geld verdienen en hoe je alle 'moetjes' van de dag achter je kunt laten ( vooral in loondienst ).

Ik raad iedereen aan, het maakt niet uit of je ondernemer bent of in loondienst werkt, om dit boek te lezen.

Ik heb het boek tot nu toe nog maar één keer gelezen, maar ik ben zeker van plan het over een tijdje nogmaals te lezen en ik verwacht er dan weer hele andere dingen uit te halen.

Timothy haalt aan dat de 8- urige werkdagen, die de gemiddelde Nederlander wel maakt, een beetje passe zijn. Wie kan er nu 8 uur achter elkaar gefocust werken?

Daarbij vind hij het ook onzin om tot je pensioen knoerhard te werken en pas daarna te genieten van je pensioen.

DOE HET NU. TUSSENDOOR

Geniet van je tijd hier, maak er wat van!

Hij heeft het over de mogelijkheden om werk wat je veel tijd kost, wat je niet fijn vind of het maakt eigenlijk niet uit welke andere reden je daarvoor kunt bedenken, uit te besteden.

Ook geeft hij tips om productiever met je tijd om te gaan, bijvoorbeeld maar één keer per dag een uur je mail te checken of zelfs maar één keer in de week.

Het is nu momenteel ( vanwege Covid ), maar beperkt mogelijk om aan de andere kant van de wereld te verblijven, hij benadrukt in het boek dat het vaak veel goedkoper is om op een onbewoond eiland ( met wifi) te werken dan in Nederland in een koffietentje ( en alleen dat geeft al stof tot dromen en nadenken ).

Ben ik na het lezen meteen iets anders gaan doen ? Nee

Ook heb ik de oefeningen ( nog ) niet gedaan ( er staat bijvoorbeeld een oefening in met nee zeggen )

Toch heeft het lezen van het boek mijn denkvermogen vergroot, ik besef me weer hierdoor dat echt niets onmogelijk is. Ja, het kan echt! Allemaal.

Mede door dit boek heb ik een online dienst ontwikkelt en kwam de wens naar boven om locatie onafhankelijk te kunnen werken, dus daar ben ik me de afgelopen periode in aan het verdiepen. Lijkt mij heeeeerlijk!


Dus sta jij open voor een andere kijk op je werkdagen en op werken in het algemeen, nee eigenlijk leven in het algemeen? Lees dan snel het boek!


Wil je dit boek ook lezen? Je kunt hem hier vinden bij Bol.com.


Hierboven staat een affiliate link die je naar Bookspot leidt, ik heb voor samenwerking met deze website gekozen omdat zij de stichting kinderzwerfboek steunen en ik sinds de quarantainetijd een kinderzwerfboekenkastje voor mijn huis heb staan.


- Blog door : Annelijn Suijkerbuijk -

40 keer bekeken0 reacties