De beste homeschoolingboeken voor kleuters. #langlevedelockdown

Yes, van deze week zijn er al weer 2 dagen voorbij, NOG maar 14 homeschooling dagen te gaan!


Nog 14 dagen te gaan. Voordat je heel hard gaat gillen, lees dit blog verder af. Jij en ook jouw kind overleeft dit, hieronder nog een aantal praktische tips, waardoor dat overleven nog gemakkelijker gaat!

Tijdens de HELweek (dat blog lees je hier) hebben we geleerd om vlak voordat we aan een werkblok beginnen een Energizer te doen of even 5 minuten hard te lopen, of even te dansen.

TRY THIS AT HOME. Als het voor jou werkt, dan werkt het vast ook voor je kroost. Dus spring, dans en zing tussendoor, dan maak je het thuiswerken draaglijk!

Hieronder nog vier toffe tips om de komende 14 dagen HEELHUIDS door te komen.1. Het onwijs grote filsofie doeboek.


Op een andere manier aan de taalontwikkeling werken doe je zo! Ga filosoferen, het kan je een heerlijk vrij gevoel geven, naast alle schoolopdrachten, er bestaan namelijk geen foute antwoorden. Filosoferen is niet leeftijdgebonden, dus trommel iedereen uit je huis op om mee te denken. Doe een beroep op je brein en verklaar waarom je juf straks wel of niet vervangen kan worden door een robot? Superleuk om eens op een andere manier te kijken en aan het denken gezet te worden.

2. De gedichten van Plint.


Lees jij wel eens een gedicht voor in plaats van de zoveelste keer Jip en Janneke? Gedichten zijn ook supergoed voor de taalontwikkeling en je prikkelt de fantasie en het inlevingsvermogen. De kinderen leren klanken van letters en woorden herkennen en van elkaar te onderscheiden. Ze leren woorden die hetzelfde klinken herkennen en zelf rijmen.

Wij lezen thuis regelmatig uit het boekje van Plint. Ik vind niet alle gedichten geschikt, maar er zitten in elk boekje wel zeker een aantal prachtige pareltjes. Helemaal leuk dat er een geheel rijmboekje over ‘corona’ gaat, die moet iedereen in huis hebben voor later😊.
3. Speelprentenboek van Maria Van Eeden.


Een prachtig geïllustreerd boek met heel veel bekende platen erin, zoals platvoet het heksje en Woeste Willem. Dit doe-boek is superleuk voor de jongste klassen. Zoek de vormen in de plaatjes, zoek zoveel mogelijk woorden met een W en verwonder je elke keer weer over de prachtige pagina's. Wij hebben het boek al een tijdje en zijn nog steeds niet uitgekeken en het leuke is dat we hier meteen een onderdeel homeschooling mee afstrepen.4. Het dansende dierenbos.


Kinderyoga op muziek. Gooi die mat uit en beweeg even 5 minuten samen, waardoor je hierna weer fris en fruitig met je taken aan de slag kunt gaan. Als je zelf yoga beoefend dan zul je een heleboel houdingen herkennen en hoe leuk is dit om op de bijgevoegde muziek samen uit te voeren? Yoga leert kinderen om vol te houden, geduldig te zijn, het verhoogt het bewustzijn en het concentratievermogen.

Dus doe er je voordeel mee!


En mocht je echt niet zelf mee willen lezen, of mee willen doen. Kijk dan op Podiumkids.nl waar hele leuke voorstellingen op staan. Gevalletje van verantwoorde screentime en meteen je creativiteit, lachspieren en verbeelding trainen!

Zet hem op, we leven in een super bijzondere tijd, maak er ook maar wat moois van en doe wat voor jou/ jullie werkt!


(ps. Ik heb de meeste tips gelinkt aan Bol.com, waar ik een affiliatesamenwerking mee heb. Dus mocht je iets bestellen, doe het dan via deze link, dan betaal jij niets meer, maar ontvang ik er ook een inimini- bedrag van! Dank je wel!)

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven